For en måneds tid siden satte jeg sorte spande over de fleste rabarber planter i køkkenhaven. Kønt er det egentlig ikke, men effektivt.
De to første rabarber har vippet spand og sten af i ren vokse-iver.
Mon ikke vi skal have lavet lidt rabarber crumble en af de næste dage
Det er tydeligt at se forskel på de rabarber, der har haft en spand over sig og de rabarber, der ikke har.
Spanden gør stænglerne lange og bladene små og lyse. Og ingen spand - som her under - gør stænglerne korte og bladene store og mørke.
Den næste rabarber er ved at vippe spanden af...
Jeg har også prøvet tricket i år, dog med et hul i bunden af spanden, så de kan strække sig efter lyset. Så bliver bladene grønne. Det er jo helt vildt effektivt. Drømmer om dybere spande, så de kan blive endnu længere.
SvarSletKh.
Anne-Marie
Her kan vi bedst lide stænglerne, når vi bruger 30 cm spande. Vi har prøvet et år med højere trug, men stænglerne smager af mindre, når de bliver længere:-)
SletDet er da rart at vide, så behøver vi ikke lede efter dybere spande;-)
SletJeg trak de første igår og det var de mest saftige og sprøde stængler nogensinde.
Jeg vippede spandene på igen, har du prøvet det?
Kh.
Anne-Marie
Nej, det har jeg ikke prøvet:-)
SletSig endelig til, hvis det bliver godt!
Det blev også rigtig godt i 2 omgang, så nu har jeg smidt spandene på for 3. gang.
SletDet er måske meget heldigt, hvis der kommer skybrud.
Kh.
Anne-Marie
Super - det skal prøves så.
SletTak for tilbagemeldingen:-)
/ Susanne
Wow. Det har jeg aldrig hørt om. Men godt nok flotte lange stængler på den med spand over. Kh Birgitte
SvarSletDet går rigtigt stærkt, når den sorte farve binder farven, og de ikke får lys. Og de smager skønt - også bare at gå og tygge i nu:-)
SletJeg kan i hvert fald se, at der er forsvundet mange stængler i dag - men pyt så længe det er ungerne og ikke dyr af en art:-)