I påskeferien fik vi denne kage - første gang. Vi har nu rundet de tre gange, for den er simpelthen skøn.
Og frisk frugt står bare i høj kurs her i huset...
Vi kalder den marengs med frisk frugt, og opskriften er fra Hendes Verden nr. 12 2017.
6 æggehvider, ½ tsk eddike, 300 g flormelis, 100 g marcipan, 5 dl piskefløde, 250 g hindbær, 1 spsk vaniljesukker, 125 g blåbær, 100 g chokolade
Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider med eddike, til hviderne er stift hvidt skum. Pisk flormelis i lidt efter lidt og pisk, til massen er sej. Riv marcipanen, og vend den i dejen. Læg bagepapir i en bradepande og fordel dejen i et jævnt lag. Bag marengsbunden midt i ovnen i 35-40 minutter.
Afkøl bunden på en bagerist, til den er helt kold. Løft den forsigtig af bagepapiret og kom bunden på et stort bræt eller fad. Pisk fløden til let skum og pisk 125 g hindbær i skummet sammen med vaniljesukker. Fordel hindbærcremen på marengsbunden. Drys resten af hindbærrene og blåbær over kagen. Riv eller hak chokoladen og pynt kagen med det.
Vi har også prøvet med anden frisk frugt - både ovenpå og i flødeskummet, og det er lige så godt...
Sikke en lækker kagebombe, og jeg har ikke engang en sød tand :-)
SvarSletMin søde tand er også mere til frisk frugt, mens drengene (alle fire) er til sukker!!
SletOg så er alle jo tilfredse, når det er denne, der er på bordet:-)
Ligner lidt en australsk jage jeg så de ofte spiser til jul.
SvarSletdejligt at finde en favorit.
Det er altid dejligt at have nogle favoritter at skifte med:-)
SletLyder og ser rigtig lækker ud,må da helt klart have den afprøvet en dag😊
SvarSletDet skal du helt klart unde familien - og så er den rimelig let at lave:-)
Slet