lørdag den 29. april 2017

Ide til dessert - en skøn kage...

I påskeferien fik vi denne kage - første gang. Vi har nu rundet de tre gange, for den er simpelthen skøn.

Og frisk frugt står bare i høj kurs her i huset...

Vi kalder den marengs med frisk frugt, og opskriften er fra Hendes Verden nr. 12 2017.


6 æggehvider, ½ tsk eddike, 300 g flormelis, 100 g marcipan, 5 dl piskefløde, 250 g hindbær, 1 spsk vaniljesukker, 125 g blåbær, 100 g chokolade

Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider med eddike, til hviderne er stift hvidt skum. Pisk flormelis i lidt efter lidt og pisk, til massen er sej. Riv marcipanen, og vend den i dejen. Læg bagepapir i en bradepande og fordel dejen i et jævnt lag. Bag marengsbunden midt i ovnen i 35-40 minutter.

Afkøl bunden på en bagerist, til den er helt kold. Løft den forsigtig af bagepapiret og kom bunden på et stort bræt eller fad. Pisk fløden til let skum og pisk 125 g hindbær i skummet sammen med vaniljesukker. Fordel hindbærcremen på marengsbunden. Drys resten af hindbærrene og blåbær over kagen. Riv eller hak chokoladen og pynt kagen med det.

Vi har også prøvet med anden frisk frugt - både ovenpå og i flødeskummet, og det er lige så godt...

6 kommentarer:

  1. Sikke en lækker kagebombe, og jeg har ikke engang en sød tand :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Min søde tand er også mere til frisk frugt, mens drengene (alle fire) er til sukker!!
      Og så er alle jo tilfredse, når det er denne, der er på bordet:-)

      Slet
  2. Ligner lidt en australsk jage jeg så de ofte spiser til jul.
    dejligt at finde en favorit.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er altid dejligt at have nogle favoritter at skifte med:-)

      Slet
  3. Lyder og ser rigtig lækker ud,må da helt klart have den afprøvet en dag😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du helt klart unde familien - og så er den rimelig let at lave:-)

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net