søndag den 9. august 2015

Jeg er ikke til is....

Eller det var jeg ikke.

Jeg har aldrig været den store is-spiser. Hverken pind eller bæger, de dyre eller de billige, de danske eller udenlandske.

Men nu er jeg. Jeg har lavet is for første gang, og jeg er solgt...

Hjemmelavet vaniljeis med chokoladeknapper. Eller anden form for chokolade. Den bliver til en rigtig dårlig vane. Det kan jeg mærke allerede nu...


Utrolig simpel - det var derfor jeg prøvede - og absolut ikke sund.



Opskriften fandt jeg i en Rema1000 reklame, og lyder i sin enkelhed således:

En dåse kondenseret mælk røres grundig med kornene fra en vaniljestang. En halv liter fløde piskes stiv og vendes i til en jævn masse. 150 g chokoladeknapper vendes i og massen fryses i 5-7 timer.

10 kommentarer:

  1. Det er så god en opskrift den der.
    Kan man li´ rosiner (og rom), så kan jeg anbefale at smide en stor håndfuld i en sjat rom natten over og så blande dem med i isen.......:) Det smager også godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må prøves - når børnene ikke er hjemme.
      De kan ikke lide rosiner, og rom ja det er vist heller ikke lige dem:-)

      Slet
  2. *Smiler*... så bliver det vist ikke meget nemmere :-D Og under alle omstændigheder, kan det umuligt smage, som de der syntetiske nogen, jeg ind imellem er stødt på.

    Det skal prøves :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej der er intet syntetisk over den - ren fløde smag..... :-)

      Slet
  3. det lyder da for godt. Det bliver vi da vidst også nød til at prøve.
    Så er du hellere ikke alene om at synde ,o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er sødt af dig, Henriette - det er altid mindre syndigt, når vi er flere:-)

      Slet
  4. Svar
    1. Men pas på - den er stærk vanedannende-:)

      Slet
  5. Nøj, det ser godt ud. Det må jeg prøve! Og is skal da ikke være sundt!,

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det er rigtigt!
      Is skal ikke være sund - bare god:-)

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net