lørdag den 11. februar 2017

Endnu er ny favorit...

Jeg er altid gået langt uden om chili con carne. Tror bare, at jeg har tænkt, at det ikke var noget for mig - sådan noget med bønner...

Men da ungerne besluttede, at det skulle vi prøve - ja, så var der ingen vej uden om.


Vi fik taco tubs, salat, guacamole, salsa, creme fraiche, revet ost og taco chips til. Og det var bestemt ikke sidste gang, vi fik det...

Til fire personer skal du bruge: 1 rødløg, 1 rød peberfrugt, 2 spsk olie, 1 fed hvidløg, 2-3 tsk mildt chilipulver, 1 tsk stødt spidskommen, 450 g magert hakket oksekød, 1 terning oksebouillon, 1 ds hakkede tomater, 1 spsk tomatpuré, 1 ds røde kidneybønner, 1 tsk kakao.

Pil løget og hak det fint. Skær peberfrugten i små stykker. Kom olie, løg og peberfrugt i en stor gryde. Sæt den over ved middel varme og steg i 5 minutter. Rør i gryden undervejs. Pres hvidløget ned i gryden. Kom chili og spidskommen i og steg 1 minut. Rør i gryden hele tiden. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 10 minutter. Rør hele tiden, så det bliver stegt over det hele, og mas klumperne ud med grydeskeen.

Kom bouillonterningen i en kande, der kan tåle varmt vand og hæld 1½ dl kogende vand i. Rør godt, til terningen er opløst. Kom bouillonen i gryden. Kom også hakkede tomater og tomatpuré i. Varm op, til det koger. Skru så ned for varmen, så det kun lige bobler. Læg låg på gryden, men lad der være en lille sprække. Steg i 15 minutter.

Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem godt med kold vand. Kom bønnerne i gryden. Rør kakao i. Lad det hele småsteget i 15 minutter mere uden låg.

Opskriften er fra bogen Drengenes kogebog af Abigai Wheatley.

4 kommentarer:

  1. Jeg elsker mexi mad, men vi får mest varianten med pandekager. Engang lavede vi meget taxo Chips fad. Kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ikke så god til de der pandekager, med mindre de er hjemmebagte😀
      Men ungerne vil gerne have dem, så der får de😃

      Slet
  2. Åh, det er bare en af mine favoritter - jeg spiser det i dybe tallerkner med rigelig ost, gucamole og kolde majs på toppen :D

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. Majs, det må vi prøve - vi elsker majs, så tak for ideen🙏🏼

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net