Mellem jul og nytår lavede ældste barnet aftensmad. Noget han havde snakket om længe, men det lød lidt specielt.
Men det var så godt: "Danske skate sliders" fra tv-programmet Gorm og 100% din ret. Nogle af opskrifterne fra programmet fås som elevhæfte til skolefaget Madkundst (tidligere hjemkundskab).
I princippet var det burgere med bønnecreme, spidskål og rødbedebøffer. Og det smagte skønt - helt klar en ny favorit herhjemme.
Opskriften som sagt fra Go Cook 100% din ret, og er beregnet til fire burgere:
Bønnecreme: 1 l vand, 125 g grønne frosne bønner, ½ lime (vi brugte mere plus noget citron), 2 spsk cremefraiche 18%, lidt salt.
Når vandet koger kommes bønnerne i og koger ca. 2 minutter. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af. Pres saften ud af limefrugten og kom saften, bønner og cremefraichen i en blender. Blend det til en grøn creme uden klumper, smag til med salt og stil i køleskabet.
Fyld: 150 g spidskål
Skær stokken af og skær spidskålen i meget tynde strimler og stil også dem i køleskabet.
Bøf: 1 rødbede, 1 fed hvidløg, 5 stilke persille, 200 g hakket oksekød, salt og peber, olie til stegning
Riv rødbede fint og hak hvidløg og persille. Kom rødbede, hvidløg, persille, salt, peber og oksekød i en skål og rør sammen. Steg bøfferne, til de er gyldne.
Skær en burgerboller over og kom bønnecreme på bollens nederste del. Læg bøf og spidskål ovenpå. Slut med den øverste del af bollen.
Hold da op, det lyder lækkert!
SvarSletOg det er det !!!
SletRødbedebøf er bare så godt, de ser skønne ud :D
SvarSlet- Anne
De er så meget bedre end det lyder-:) -:)
SletSejt gået af din unge gut, der kan overraske familien.
SvarSletKh.
Anne-Marie
Han var også stolt-:)
Slet/ Susanne