Men vi startede weekenden fredag eftermiddag med æbleskiver - eller æbleringe er måske mere korrekt. Ungerne har igen i år set Sebastians jul, hvor han bager gammeldags æbleskiver. Så det måtte vi prøve.
Og de blev super gode - selv om det lige kræver lidt øvelse af vende dem på panden, uden at dejen falder af. Mon ikke vi får dem igen i løbet af juleferien.
Opskrift sidst i indlægget
Lørdag havde vi som sagt julefrokost. Med ny dug og de nyfunde lopper...
Og søndagen foregik på sofaen med sidste lys i adventskransen tændt. Nu er det lige snart...
Jeg er ikke helt klar over, hvor jeg har opskriften fra, da jeg fandt den sidste jul på nettet et sted:
4 æg, 2 dl mandelmel, 80 g smør, 40 g sukrin (vi brugte den sukker erstatning, vi altid bruger) 3 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 4 æbler (vi brugte pink lady)
Æg og sukker erstatning piskes sammen og mandelmel tilsættes. Den smeltede smør og vanilje kommes i. Bagepulver tilsættes først lige før bagning. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i 4-5 mm tykke skiver. Put godt med smør på panden og varm den. Dyp æbleringene i dejen og kom dem på panden. Steg dem ved svag varme, til æblerne er bløde. Server med sukker/sukker erstatning og syltetøj.
Uhm, de ser lækre ud :-) kh. Birgitte
SvarSletDe kan varmt anbefales:-)
Slet