onsdag den 4. december 2013

Endnu en favorit: Tun i butterdej

Efter en dag i afslapningens tegn i sommerhuset, får I her en af vores favoritopskrifter.

Nemlig tun i butterdej eller også kaldet tunfiske-pirog. Jeg hopper over, hvor gærdet er lavest og bruger købt butterdej, men det bestemmer man jo selv. Igen laver jeg den på øjemål med mængderne, men der er altid masser af dressing.


Mængderne her til 4-5 personer, men så langt rækker det ikke her i huset. Slet ikke da alle gerne vil have lidt med i madpakken dagen efter. For det smager også godt koldt.

Dej: 200 g mel, 200 g smør, 3-4 spsk koldt vand (eller butterdejsplader)
Fyld: 3-4 dl kogte kolde løse ris, 1 ds tunfisk ca. 240 g, klippet dild, salt og peber, evt. lidt hvidløg eller 1 løg hakket og letstegt i smør, til det er gyldent
Serveres med cremefraiche smagt til med sennep og meget klippet persille og purløg og desuden en skål salat.

Først dejen: her hakkes smørret ud i melet med en kniv, og det kolde vand tilsættes, hvorefter dejen æltes på et melet bord og lægges koldt. Når den er tilpas fast og ensartet deles den, og hver del rulles ud til en stor plade, ca. 15x30 cm. Kanterne skæres lige af og fyldet er parat.
Fyldet: i de kogte løse ris blandes tunfisken uden væske og gerne sammen med letstegt hakket løg eller hvidløg, salt og peber og klippet grønt. Fyldet smages til. Fordeles på dejen lidt fra kanten, og henover lægges den anden halvdel dej. Kanterne klemmes sammen med en melet gaffel, og dejen pensles med æg. Bager på nederste rille ved 225 grader i ca. 30 minutter. Servers varm med cremfraichen og salat.

Aftrykket af blomsten er lavet af butterdej lagt ovenpå, men da det bliver meget sort piller jeg det af, når den kommer ud af ovnen - så er det kun aftrykket, der er tilbage.


Velbekomme

4 kommentarer:

 1. Uh, det var da et fint alternativt til ris/tun/salat med butterdejen :D

  - Anne

  SvarSlet
 2. Er det 3-4 deciliter ris eller ...? Opskriften lyder lækker, det skal da prøves engang og jeg hopper også på købe dejen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig - tak - jeg har rettet opskriften til. Den er virkelig lækker:-)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net