fredag den 27. december 2013

Noget om jordbær og madplaner....

Jeg faldt over dette billede den anden dag. Uhmm hvor jeg savner smagen af jordbær og den danske sommer. Jordbær importeret fra andre lande - ofte langt væk - smager ikke af noget.


Og så dejlig beskidt, en lille køkkenhave tyv bliver.....

Og så til noget helt andet........

Man kan på mange blogge til tider støde på udfordringen omkring aftensmad. Og det er da en udfordring at tage hensyn til både smagsløg, tid og ønsker. Også her på matriklen:-)

Jeg laver dog oftest madplaner til to-tre uger af gangen, men det gør naturligvis også, at der kan ske ændringer løbende, men ofte holder de nu meget godt. Og skulle der ske noget uforudseende, så rykker dagene bare.

Jeg vil løbende lægge vores madplaner frem under siden "Madplaner", efterhånden som de bliver til. Jeg er ikke mad-blogger, og vores madplaner er ikke noget særligt. De er lavet til en børnefamilie, hvor der indimellem er (for) mange hænder i køkkenet, for lidt tid og masser af kræsenhed.

Det er ikke alle madplaner, der vil komme til overfladen, da vi også kan leve af rugbrød, morgenmadsprodukter og andet let, når hverdagen bliver for stram. Og det er ikke den rette inspiration at videregive.

Udgangspunktet for vores madplaner er at der skal være noget af alt i løbet af ugen - alt efter årstiden. Nogle retter går ofte igen, da det er yndlingsretter, andre forekommer sjældnere.

Der vil være henvisninger til opskrifter, hvis de har været på bloggen. Ugeplanen går til og med uge 3 i øjeblikket.

2 kommentarer:

 1. Det lyder super.
  Her har vi også madplaner - og de laves i samråd med alle børn og voksne søndag aften. Vi samler en stak kogebøger og det gør jo også at vi meget mere spændende mad end dengang vi stod og gloede ned i Nettos køledisk hver eftermiddag kl. 16. Og med 3 børn og 2 voksne så har vi faktisk også sparet RIGTIG mange penge (faktisk 3000 kr. om måneden) ved at leve på den måde. Ren win win. Jeg glæder mig til dine indlæg.
  Godt nytår
  DBH Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen hvorfor holder dem privat, hvis nogen kan få inspiration derigennem. Jeg søger også inspiration andre steder:-)
   Også godt nytår til dig og din familie!
   Knus Susanne

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net