fredag den 21. marts 2014

Flere høns - mere levende...

Vi bor jo på landet og har selvfølgelig hønsegård. Vi har 10 af dem, man her på egnen, kalder Amerikanere. De bliver to år i disse dage.

Og så siger de kloge, at de lige så stille stopper med at lægge æg. Og ganske rigtigt for nogle uger siden, gik produktionen drastisk ned. Så vi bestilte 20 nye til levering i denne uge. Det var åbenbart trussel  nok, for så begyndte de gamle at lægge æg igen.

Men onsdag aften hentede manden 20 nye høns. Der går et par uger, før de er gamle nok til at lægge æg, og så "udfaser" vi de gamle.

De kom noget sent, men jeg havde lovet mellem manden at vække ham, så han kunne være med til at sætte dem ind til de gamle. De nye skulle også have ring på, og det kunne han så lige hjælpe med.

Billederne bærer præg af, at lyset ikke måtte tændes i hønsehuset, så der var kun skæret af lommelygten.Og til hans store overraskelse var der også en hane med. De havde vi ikke fortalt inden, men den skulle være med til at få de gamle og nye til at enes.

Torsdag nåede drengen kun lige hjem fra skole, så skulle han om til dem.De nye er godkendte, for han kunne få lov til at holde og ae dem. Så nu må vi så se om det giver en rugende høne på et tidspunkt. Dyrepasseren er i hvert fald klar til dem.

 

8 kommentarer:

 1. Til lykke med de nye høns! Det er da mange I har. Sælger I også af æggene eller kan I nå at spise dem selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Nej- vi sælger bestemt ikke:-) det må man jo ikke, når man ikke er kontrolleret:-)

   Slet
  2. Nårh, nej, det havde jeg ikke lige tænkt på ... Nå, men så har I bare mange æg ;-)

   Slet
 2. Det er sjældent at hybrider som "røde amerikanere" bliver skruk. Det er avlet ud af dem. Men nogen gange sker det dog alligevel. Mest med de ældre høns....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil passe mig fint at slippe for kyllinger:-)
   Men min svigermors amerikanere udklækker kyllinger hver uge, og vi har pt. to skrukke af de gamle. Men nu skal hanen jo lige være der først:-)

   Slet
 3. Dejligt sådan at fortsætte æglægningen. Mine høns fik lov at leve i 4 år, og de lagde hver et æg dagligt - det var kun lige i de mørkeste 3 uger i året produktionen gik ned - fantastiske væsner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja høns er virkelig værd at have - af flere årsager!
   Jeg glæder mig til, at det nye hold skal lukkes ud i haven. Det kom de gamle aldrig, da vi dengang havde en hidsig nabokat:-)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net