Køkkenhaven


Da vi overtog huset i efteråret 2007, var der et drivhus, som også ligger der i dag. Køkkenhaven lå ved siden af drivhuset, og bestod af nogle ganske få krydderurter, som havde en daglig kamp for at overleve mellem græs og ukrudt. Vi fjernede krydderurterne, men fredede drivhuset, som får lov til at stå, til vi finder ud af, om vi selv bygger et i træ eller køber nyt. Det eneste vi pt. ved, er at det skal være lidt større, end det er i dag og have fast bund.

Derefter påbegyndte vi vores køkkenhave, som siden er blevet udvidet to gange. På planen er det delen mod vest, der er vores oprindelige køkkenhave. Nu bliver den ikke større, men der er stadig plads til at sætte yderligere to bede på hver 4 kvadratmeter.

Vi begyndte baglæns med at sætte hækken, der skulle være rundt om den 12 gange 18 meter store køkkenhave. Nu er vi jo ikke landmålere, og det betyder, at rette vinkler og lige linjer er der ikke mange af i køkkenhaven. Så højbedene er sat, så de passer bedst.

I dag består køkkenhaven af 30 højbede bygget i lærketræ i enten 2 (22 cm) eller 4 (44 cm) brædders højde. Der er 21 højbede på hver fire kvadratmeter samt nogle på 1, 2, 8 og 16 kvadratmeter. Mellem højbedene er der lagt grus ovenpå dug. Det "omvendte" L er et stenbed med espalier, hvor vores brombær blev flyttet til i foråret 2014.

Det gamle drivhus ligger mod nord i forlængelse af køkkenhaven. Hele køkkenhaven er anlagt syd for huset, og måske for langt væk fra huset, vil nogle mene. Men skulle den være anlagt tættere på huset, skulle den ligge på et skrående stykke jord. Og det passer os ganske fint, der hvor den ligger.

Derudover har vi pt. plantet ca. 30 frugttræer udover dem, der var på ejendommen af ældre dato. Planen er, at der skal plantes ca. 10 mere i løbet af nogle år.

Vores køkkenhave i oversigtsform:Se indlæg om køkkenhaven her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net