fredag den 29. august 2014

En epoke er ovre...

I dag er det Jonas sidste dag i sfo'en. 7 år, 7 måneder og 15 dage gammel og så er det slut. En epoke er ovre. Og nej - han bliver ikke nøglebarn....


En konsekvens af den nye skolereform - eller i hvert fald er det dråben. For det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har været tilfredse med det tilbud, den lokale SFO blevet til de sidste par år.

Men med den nye skolereform har Jonas fri kl. 14.15 hver dag. Når han tager bussen, er han hjemme ca. 14.45 alt efter hvor mange dyr, der skal snakkes med - sten, der skal sparkes til og regnorme, der skal samles op på de godt 600 meter fra bussen til havelågen.

Manden har jo skiftende arbejdstider, så resten af året skal jeg 12 gange tage fri 1 time før for at komme hjem samtidig som ham. Og jeg kan flekse på mit arbejde, så det er intet problem. Og så kommer de store jo hjem kun en time senere tre dag om ugen - de to andre dage har de også fri kl. 14.15.

Generelt har vi aldrig benyttet SFO'en mere end højst nødvendigt til nogen af ungerne. Så snart jeg eller manden har fri, så er ungerne hjemme. Og det betyder, at det ind i mellem er en dyr timepris vi betaler for SFO'en.

Så er der jo den sociale side af SFO'en, det ved jeg. Men når klokken når den anden side af 14, så er ungerne altså ved at være mætte af kammerater. Og så synes jeg selv, at vi er gode til at lave legeaftaler. Men ønsket om legeaftaler har ikke været så stor siden skolestart for nogen af ungerne. Ikke så stort som tidligere - jeg tænker, at det skyldes den lange skoledag og især den korte pause inden fritidsaktiviteterne typisk starter ved 17-tiden.

Men puha de bliver hurtig store - og så kræver det lige lidt mere planlægning, så han ikke er selv hjemme. Det er han stadig for lille til - i min verden.


6 kommentarer:

 1. Ja tingene skal somme tider koordineres lidt, men kan hører det er der styr på ;o).
  Tiden går og lige pludselig er de vokset os over hovedet. God weekend.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Logistiker er vores mellemnavn her på gården-:)
   Også rigtig god weekend til dig!

   Slet
 2. Held og lykke med den nye hverdag! Når man har børn er der hele tiden epoker der er slut, synes jeg. Min den yngste er lige startet på universitetet, og det er jo starten på noget nyt, men også slutningen på en lang epoke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad er det man siger: alt er en fase - det er kun et spørgsmål om, hvor længe den varer-:)

   Slet
 3. Hvor er det godt, at I har fleksibilitet til at kunne arrangere jer ud af det. Og ja, det går jo lynhurtigt med de børn. Tid bliver en hel anden størrelse, efter at man får børn, synes jeg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det der sker hele tiden noget nyt, når man har børn-:)
   Og gad vide, hvad tiden egentlig blev brugt til, før man fik børn-:)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net