onsdag den 4. februar 2015

Hvem sagde lektie-fri skole...

Dem, der sagde det, må have fået forkert fat i noget. Mængden er muligvis lidt mindre, men den er der stadig.

Og så er det godt at hjælpes af - og at far gider tjekke ens regnestykker....


8 kommentarer:

 1. Og nogle steder er lektiemængden større. Det er svært at gabe over, når tiden er blevet mindre. Og frustrerende når de har været i lektiecafe, men ikke kunne få hjælp og derfor ikke har lavet noget. Mine er trætte efter så lang en dag og trænger til at koble af når de kommer hjem. Krydser fingre for det bliver bedre.

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er lektiecafeen heller ikke optimal - nærmest ikke eksisterende. Men mine vil også hellere være sammen med kammeraterne end at lave lektier i skoletiden, og så koster det bare tid på hjemmefronten i stedet. Heldigvis synes de, lektier er hyggelige, når de laves sammen-:)

   Slet
 2. Det ser hyggeligt ud:) Hos os fremmer varm kakao lektieprocessen gevaldigt.
  Jeg er godt nok enig i, at den der heldagsskole altså ikke blevet lektiefri. Jeg tror, at mængden er ca. den samme og selvom lektiecafeen på mindste teenagerens skole er faktisk ok, så slår tiden altså ikke til, når alt der indebærer bogstaver er svært tilgængeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt!
   Og jeg synes, det er rart være ind over, så jeg har føling med eventuelle problemer.

   Slet
 3. Årh hvor ser det hygge ud.
  Jeg har faktisk slet ikke hørt at lektiecafé skulle betyde lektie-fri-skole. Men har måske heller ikke sat mig ordentligt ind i det. 'Vores' lektiecafé er frivillig. Jeg vil helst selv lave lektier sammen med børnene, både fordi det kan blive en god hyggestund, som på dit foto, men nemlig også for at de kan lege i skoletiden/SFO, nu de alligevel er sammen med kammeraterne. Og nej. Tiden slår ikke altid til. Nogle gange må vi sidde ved morgenbordet og lave lektier. Men vi finder ud af det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt - det skal det jo helst være:-)
   Vores skole har ugeplaner, så vi samler op og bruger fredag eftermiddag på lektier, med mindre noget skal være færdig inden. Men helst er weekenden fri. I hvert fald for de små. Den store har noget mere med mange afleveringer!
   Nå ja og så læser de alle hver dag:-)

   Slet
 4. Hos os fungerer lektiecafeen rigtig godt. Den store i 4 klasse går derhen efter skole hvis der er lektier. Så han laver sjældent lektier hjemme, den lille i 0 klasse går også i lektiecafeen hver dag men de leger med ord, bogstaver og tal i stedet da de sjældent har lektier for

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, cafeen fungerer på vores skole. Mine unger gider bare ikke benytter den - de vil hellere være sammen med kammeraterne. Og så er de så heldige, at de ikke behøver hjælp, men prisen er så lektier herhjemme:-)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net