fredag den 24. marts 2017

Slik til morgenmad...

Da jeg, den anden dag, var ude og handle, oplevede jeg en lille sjov ting.

En (meget) ung mor med en lille dreng i indkøbsvognen og en pige på omkring tre år ved siden af stod ved hylderne med morgensmadsprodukter. Moren spørger datteren, hvad hun vil have, og pigen peger på en farverig pakke og siger Elsa.

Moren kigger lidt på pakken med billedet af Elsa, kigger på mig og siger så højt og tydelig til datteren: Nej det får du ikke - der er alt for meget sukker i.

Og jeg tænker, hvor har hun ret. Det gælder jo ofte for de morgenmadsprodukter, der har farverige æsker og kendte figurer på. Jeg snupper min havregryn og går videre.

Lidt senere møder jeg familien igen. Moren kigger meget bestemt væk fra mig - og jeg ser, at datteren går med en pakke Frosties under armen....

Hvorfor spurgte moren, hvis hun ikke ville høre svaret - og er Frosties nu bedre end Elsa?

Men jeg er bestemt ikke sukker forskrækket, og ungerne får da også sukker på deres havregryn/havregrød, hvis de vil have det - men det er ikke store mængder.

Til gengæld har vi - trods eksperters råd om få valg - flere valg på morgenbordet. Som i øvrigt altid er dækket, inden vi går i seng. Derfor står glasene med bunden i vejret og beskytter vitaminpille mm - ellers snupper kattene dem😝

Så skal vi bare lige snuppe mælk, skyr og yoghurt i køleskabet og skære lidt frugt, og vi er klar...

Hvad spiser I til morgenmad på hverdage?


Her er det oftest havregryn, müsle, ymerdrys, havrefras, cornflakes og rice krispies - samt sukker...


6 kommentarer:

 1. Vi spiser i hvert fald ikke slik ;-) da ungerne var små var det kun weekend morgenmad. Også fordi mine unger spiser virkelig meget til morgenmad. Nu er det havregrød, yoghurt, a38 (begge naturel) eller havrefras/cornflakes. Boller og knækbrød kører vi også en del af, mest fordi jeg bager en masse selv. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt mærke, at ungerne bliver større og spiser mere:-)
   Men brød har vi nu aldrig fået til morgenmad til hverdag - til gengæld bager vi altid brødet til morgenmaden i weekenderne, der er ikke noget som nybagt morgenbrød:-)

   Slet
 2. Til hverdag spiser vi skyer, Thises økølogiske (natural), for den kan vi bedst li'. Anders putter frisk æble i og jeg spiser min "rå". Og så drikker vi te :-) Når vi har overnattende gæster, så byder vi på et mere velassorteret morgenbord :-)
  God weekend, Bella

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, jeg skal prøve - altså te til morgenmad, det lyder hyggeligt:-)
   Her er det også Thises skyer, der er på bordet - den smager bedst:-)
   Også rigtig god weekend til dig, Bella!!

   Slet
 3. Mine drenge får havregrød eller en sjælden gang havregras med mælk. I weekenderne får de oftest yoghurt med havrefras, og en sjælden gang chokolademüsli. Jeg er i gang med st afprøve hvad der holder mig mest mæt, så det er både havregrød, rugfras, proteinshake, omelet. Synes jeg er sulten alt for hurtigt efter :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Havregrød har desværre aldrig været et hit her hos drengene - kun da de var små:-)
   Jeg selv spiser havregryn med mælk og frugt, det mætter mig i ca. 5 timer, men jeg synes også, der er dage, hvor det kun mætter et par timer. Men ind til videre har jeg ikke fundet noget bedre:-)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det er jeg rigtig glad for.

Kan du ikke lægge en kommentar, så skriv til engvang@postkasse.net